Nasta juttu!

Yli 2 miljoonaa tyytyväistä käyttäjää.

ce

Devisys-liukuesteet

Devisys-liukueste on kehitetty VTT:n turvallisuustekniikan laboratoriossa. Liukuesteen rakenne perustuu tutkimustietoon. VTT:n tutkimustulokset osoittivat, että yleisin syy liukastumiseen on kantapään luistaminen astuttaessa lumiselle tai jäiselle pinnalle. Siksi Devisys-liukueste suunniteltiin kattamaan koko kantapää.

Kuluttajat ja työsuojelu

Devisys Original

Devisys Original -liukuesteen runkomateriaali on pitävä ja pakkasta hyvin kestävä TR-kumiseos. Pohjaan on valettu oikein sijoitetut ja mitoitetut, talvirenkaista tutut kovametallinastat, jotka kestävät hyvin kulutusta.

Lisäturvallisuutta talven pimeisiin ja liukkaisiin olosuhteisiin antaa taakse sijoitettu 3M-heijastin.

Devisys Original
Devisys Polar Bear
Kuluttajat

Devisys Polar Bear

...

Työsuojelu

Devisys Pro

Devisys Pro
Devisys Intrinsic
Työsuojelu

Devisys Intrinsic

Devisys Intrinsic -liukuesteen runkomateriaali on pitävä ja pakkasta hyvin kestävä antistaattinen TR-kumiseos. Pohjaan on valettu ruostumattomasta teräksestä valmistetut nastat.

Lisäturvallisuutta talven pimeisiin ja liukkaisiin olosuhteisiin antaa taakse sijoitettu 3M-heijastin.

Tämä kipinöimätön tuote on tarkoitettu käytettäväksi liikuttaessa erittäin räjähdysherkissä olosuhteissa.

Burnable materialEurope (IEC)USA (NEC)
Gas or vapourZone 0, Zone 1, Zone 2Class I, Div 1
DustZone 20, Zone 21, Zone 22Class II, Div 1
FibresSame as dustClass III, Div 1

Jatkoremmit

Devisys Oy

Devisys Oy perustettiin vuonna 1989 jatkamaan Valtion teknillisessä tutkimuskeskuksessa kehitetyn liukuesteen tuotteistamista ja kaupallistamista. VTT:llä tutkijana toimineen, Devisys Oy:n perustajan Kai Nordlundin ideana oli kantaan kiinnitettävä liukueste, joka mahdollistaisi turvallisen talviliikkumisen ja olisi helppokäyttöinen.

Tuotetta kehitettiin edelleen koko 1990-luvun. Vuonna 2001 yritys siirtyi nykyisille omistajilleen. Vuosituhannen alussa tuoteperhettä uudistettiin ja laajennettiin useisiin kokoihin ja vientitoiminta ulotettiin Pohjoismaista Keski-Eurooppaan.

Kuluva vuosikymmen on tuonut mukanaan uusia tuotevariaatioita ja ominaisuuksia, kuten TPU-runkomateriaalin, antistaattisuuden ja kipinöimättömyyden. Lisäksi liukuesteitä on nykyisin saatavilla useita värivaihtoehtoja. Asiakaskontaktitkin ovat laajentuneet ympäri koko pohjoisen pallonpuoliskon. Tuotteita valmistetaan myös kaupan omilla merkeillä, ja nykyisin asiakas voi teettää liukuesteet logollaan varustettuna.

Devisys-liukuesteitä käytetään ympäri maapalloa. Aikoinaan eräs teksasilainen yritys osti liukuesteitämme ja myi niitä eteenpäin Alaskaan. Alaskalaiset olivat käymässä Sahalinin saarella Venäjällä. Eräs paikallinen mies huomasi Devisys-liukuesteet alaskalaisen jalassa. Asiasta syntyi keskustelua ja niin tieto liukuesteistämme oli kiertänyt maapallon. Eräs saksalaisrouva on todennut Devisys-liukuesteiden olevan siunaus ihmiskunnallemme. Kaikesta huolimatta tavoitteemme on edelleen sama: pitää jalat tukevasti maan pinnalla.